Beszéljen jól németül!

Stabil nyelvtudásra vágyik? Az élő nyelvet szeretné megtanulni? Külföldön vállalna munkát, de még csiszolnia kellene német nyelvismeretén?

A Jól Németül Nyelvstúdió arra törekszik, hogy hallgatói a mindennapi életből kiragadott szituációkon keresztül jussanak használható tudáshoz. Külföldi munkavállalók speciális oktatáson vehetnek részt, melynek során elsajátítják a szakmai kifejezéseket, valamint azt, hogy hogyan érdemes állásinterjúra készülni, önéletrajzot írni, telefonon tárgyalni.

Szeretne folyékonyan németül beszélni?
Tanuljon, gyakoroljon nálunk!

Hangulatos környezet, jól képzett, lelkes oktatók várják Önt a Jól Németül Nyelvstúdióban. Szeretnénk, ha tanulóink nem csupán befogadnák, de meg is szeretnék a német nyelvet. Kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy Ön a leghatékonyabban jusson használható nyelvtudáshoz.

Csoportos német oktatás

Egyéni német oktatás

Online német oktatás

 

Német nyelvtanulás tippek kezdőknek és haladóknak

Német nyelvtanulásIidegen nyelvek ismerete napjainkban már alapvetően fontos, előnyt jelent a munkaerőpiacon, de akár a mindennapi kommunikáció vagy információszerzés során is.

Nem mindenki rendelkezik kiemelkedő nyelvérzékkel, de bizonyos jól bevált trükkök hatékonyak lehetnek a nyelv könnyebb elsajátításában. Lássuk, milyen módszerek segítik a német nyelv tanulásunkat!

 • A kevesebb több: ne alkalmanként próbáljunk nagy adagnyi információt elraktározni, hanem minden nap egy keveset tanuljunk, így jobban megragad az anyag.
 • Szótanulásnál nyugodtan használjunk cetliket, akár címkézzük fel a tárgyakat.
 • Hasznos, egyszersmind szórakoztató az eredeti nyelvű, feliratos filmek beszerzése, vagy kétnyelvű könyvek olvasása. Így nemcsak gyakorlunk, de új, élő nyelvben használatos kifejezéseket is tanulhatunk.
 • Beszéljünk minél többet a választott nyelven, akár magunkban is, így könnyen rááll az agyunk.
 • Hallgassunk németül zenét, nem csak a dallam, a szöveg is fülbemászó lesz
 • Keressünk olyan mobil applikációt amiérdekesen, játékosan tanít, használjuk rendszeresen, akár ha nap közben van pár percünk


Fogadja meg ezt a néhány egyszerű tanácsot, és használja, gyakorolja, bővítse tudását német nyelvtanfolyamunk keretében!

Szeretne jó hangulatban németül tanulni? Nálunk a helye!

Tanfolyamunk keretén belül barátságos környezetben sajátíthatja el a német nyelvet. Nagyszerű, tapasztalt tanáraink változatos feladatokkal érik el, hogy Ön zökkenőmentesen tudjon boldogulni a mindennapi beszédhelyzetekben.

A német nyelvet úgy szeretnénk átadni a diákoknak, hogy ne csupán megtanulják,de meg is szeressék azt. Fontosnak tartjuk, hogy a tanulás ne egy nyögvenyelős dolog legyen, amin át kell esni, hanem egy egy aktív ,szívesen végzett, kedvelt tevékenység. A német nyelv magas szintű ismerete az élet számos területén hasznunkra válik. Ha csak vásárolni, síelni, kirándulni, megyünk, a htáron túlra máris gyakorolhatjuk a megtanultakat. A német munkaerőpiac erőssége miatt sem elhanyagolható a nyelv elsajátítása, de hazánkban is egyre inkább bővül azon munkalehetőségek köre, amely német nyelvismeretet követel. Így nem csupán a nyelvtudásunkat bővíthetjük, lehetőségeinket is bővíthetjük a munkaerőpiacon.

A külföldön munkát vállalni szándékozó tanulóknak külön felkészítést tartunk. Segítünk a német nyelvű önéletrajz, motivációs levelél megírásában,  valamint interjúra történő felkészítésben is nagy tapasztalattal állunk rendelkezésére.

Érettségi? Szintfelmérő? Nyelvvizsga? Csak semmi pánik!

Német nyelvoktatásAlig egy hónap van hátra az írásbeli, majd újabb egy hónap a szóbeli érettségiig, az egyetemi vizsgák pedig az év minden hónapjában folyamatosan zajlanak. Ön is pont érettségi vagy egyetemi vizsga, esetleg nyelvvizsga előtt áll? Akkor olvasson tovább, hiszen ez a cikk Önnek szól!

A német nyelvtanfolyamok tökéletes segítséget nyújtanak azoknak, akik egy kis kiegészítő tanulásra vágynak, vagy szeretnének több időt fordítani arra, hogy megismerjék a német nyelvet. Sajnos sokaknál előfordul, hogy ugyan ismerik és tudják is a német szavakat, szóösszetételek, a nyelvtannal mégis problémáik vannak, vagy éppen nem mernek megszólalni mások előtt – ez viszont egy vizsga alatt bizony hátrányt jelent.

Egy német nyelvtanár megtanítja, hogy hogyan használja helyesen a német nyelvet, segít, hogy legyűrje a félelmeit és még a tételek kidolgozásában is számíthat rá!

Ha Ön is bizonytalan, vagy csak egy kis segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk és kérje egy profi német nyelvtanár segítségét!

A német szaknyelv

német szaknyelvA szaknyelv egy adott szakterülethez kapcsolódó műnyelv, mely speciális, a hétköznapi használattól eltérő szavakat, kifejezéseket foglal magába és ismerete elengedhetetlen a vonatkozó munkakörökben.

A német szaknyelvben, mint a legtöbb más szakmai nyelvnél, különböző változatok élnek, melyek elsősorban a beszédhelyzettől és a szövegtípustól függenek:

 • Formális beszédben vagy írásban élő szaknyelv, az irodalmi nyelv kifejezéseivel és nyelvtanával, például előadások szövege.
 • Bizalmas élethelyzetben élő szaknyelv, amely a hétköznapi nyelvezet fordulatait is magában hordozza, például tárgyalások, megbeszélések.

A német szaknyelv magabiztos alkalmazásához szakterülettől függetlenül szükséges, hogy mind hivatalos közegben, mind pedig a mindennapi munkavégzés során is képesek legyünk beilleszteni és helyesen használni az adott szakkifejezéseket és nyelvi fordulatokat.

A mai korszerű német nyelvoktatás célja, hogy az érdeklődők biztos alapokra épülő, precíz német nyelvtudást és szakmai nyelvismeretet szerezzenek, melyről bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunk információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Az egyéni vagy a csoportos nyelvtanfolyamot válasszam?

csoportos nyelvtanfolyamA német nyelvtanfolyam kiválasztása általában a tanulási céltól függ. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei, így valamennyi tanuló saját igényeihez igazíthatja a német nyelvtanulást.

A csoportos tanulás interaktív és kommunikáció központú. A tanulóknak különböző a tudásszintje, így segíthetnek egymásnak, a motiváció erősödhet, és tanulási céltól függően a párok kialakítása könnyen variálható. A csoportos német nyelvtanulást akkor érdemes választani, ha mindennapi használatra, illetve külföldi tartózkodáshoz van szüksége a nyelvtudásra.

Az egyéni órákat akkor tanácsos igénybe venni, ha speciális igények vannak a nyelvtudást és módszereket illetően. Az egyéni német nyelvtanulás többféle szempontból sokkal rugalmasabb, mint a csoportos nyelvtanulás. Vizsgafelkészülésre ideális megoldás ezt a formát választani.

Gondolja át, mi a célja a német nyelvtanulással, és annak megfelelően döntsön! Ha kiválasztotta a tanulási formát, vegye fel velünk a kapcsolatot, és máris kezdődhet a német nyelvtanulás!

Úgy érzi, hogy nincs ideje a német tanulásra?

német nyelvtanfolyamHa a nyelvtanulásról esik szó, sokszor halljuk azt a kifogást, hogy az embernek munka vagy iskola mellett egyszerűen nincs rá ideje. Sajnos valóban nem elég csak látogatni egy német nyelvtanfolyamot, a szabadidőnkben is kell a nyelvtanulással foglalkozni.

Az alábbiakban néhány tippet adunk arra, hogy hogyan lehet ezt a problémát megfelelően kezelni.

 • Munkába, iskolába menet, hazafelé a buszon, vonaton ülve olvasson németül, vagy hallgassa a német hanganyagokat!
 • Szószedetet, szótárat akár csak pár perc szabad idő esetén is érdemes elővenni!
 • Fejtsen rejtvényt németül! Ha tömegközlekedés során esetleg orvosi rendelőben várnia kell, nagyszerű és hasznos időtöltés. A szókincsfejlesztő rejtvények bármely könyvesboltban beszerezhetők.
 • Ragasztgasson! Post it- re írja rá a tárgyak nevét és ragassza fel a megadott tárgyra. Színekkel jelölheti a névelőt is. Jövet menet úgy tanul, hogy szinte észre sem veszi, önkéntelenül látja a tárgyat és a szóképet egyszerre. Pl. az asztalra a „der Tisch” felirat kerül kékkel írva, mert hímnemű a szó.
 • Szótárazzon! A hagyományos könyv típusú szótárazása során sokkal jobban rögzül a keresett szó, mint a netes szótárak használatakor. A keresett kifejezés nem jelenik meg rögtön, hanem a betűrendes keresés miatt sokkal hosszabb ideig gondolunk rá, sőt betűnként memorizáljuk.
 • Készítsen listákat! Írja a bevásárlólistát, vagy a napi teendők listáját németül! Reggelente pár perc és néhány nap „gyakorlás” után ez lesz természetes.
 • Nézzen meséket, szappanoperákat, reklámokat németül! A lényeg, hogy rövid, a képeknek köszönhetően jól érthető filmecskék legyenek. Az életszerű szituációk és az egyszerűbb köznyelvi szófordulatok elsajátítása szinte észrevétlenül történik.
 • Próbáljon lefaragni a kevésbé hasznos időtöltésből! Adjon meg magának egy maximum időkeretet, a maradékot pedig töltse német tanulással!
 • Ha keveset is, de foglalkozzon a tanulással minden nap! Ha húsz perce van, akkor húszat, de így folyamatosan a fejében lesz a német nyelv. A vasat addig kell ütni, amíg meleg!
 • Hallgasson zenét németül! A youtube-on, lyrics- azaz dalszöveges verzióban egyszerre hallja és látja a szöveget, mely így néhány ismétlés után beépül a szóhasználatába.
 • Szeret filmet nézni? Tegye németül! Nem baj, ha nem ért meg mindent, ez javulni fog!

Iratkozzon be hozzánk német nyelvtanfolyamra, vagy egyéni órára és sajátítsa el gyorsabban az ismereteket anyanyelvi tanáraink segítségével!

Miért érdemes német nyelvet tanulni?

német nyelvtanfolyamA német nyelv Európán belül megkerülhetetlen. A megfelelő szintű némettudásunk számos előnyét élvezhetjük.  Munka, utazás vagy baráti, családi kapcsolattartás során nagy előnyt jelent, ha ismerjük és magabiztosan használjuk a német nyelvet. A tanév elkezdődésével érdemes most betervezni a német órákat. Nyelviskolánk idén is nagy szeretettel várja az érdeklődőket német nyelvtanfolyamokon!

Sikerünk titka, hogy a legmagasabb színvonalat nyújtjuk évről-évre hallgatók számára. Legyen szó német szaknyelvről, állásinterjúról, vagy nyelvvizsgáról ránk számíthat. Miért is éri meg bárki számára egy német nyelvtanfolyam?

A nyelvtanulás mindig egy hosszú távú, jó befektetés. Akár az autóvezetés, az úszás, vagy a számítógépes ismeretek, a nyelvtudás is nélkülözhetetlen a mai világban. Ha a megfelelő szinten tudjuk használni a német nyelvet, egész életünkben segítségünkre lesz. Ma hazánkban az angol mellett a némettel találkozunk leginkább. Számos osztrák és német cég van Magyarországon, de az utcán jövet-menet is rendszeresen hallunk német szót.

Fontos szempont, hogy aki először németet kezd el tanulni, sokkal könnyebben tanul majd meg angolul. Ha második nyelvként választja a németet, akkor is számíthat ránk.

Jelentkezzen német nyelvtanfolyamaink egyikére, hogy még több lehetőség várja Önt!

Ismerkedjen meg a német nyelvvel! – Vegyen részt német nyelvtanfolyamunkon!

német nyelvtanfolyamSzerte a világon sok német anyanyelvű ember él, Európában pedig különösen hasznos, ha valaki magabiztosan beszél németül. Ha német nyelvterületen vállalna munkát vagy csak bővíteni szeretné ismereteit, jelentkezzen német nyelvtanfolyamaink egyikére!

Német nyelvtanfolyamainkon történő részvétellel előnyös helyzetbe kerül, hiszen az órák keretein belül olyan használható tudásra tehet szert, mellyel garantáltan magabiztos kommunikációs szintet érhet el. Könnyedén megértetheti magát német nyelvterületen, és igény szerint szakmai szókinccsel is gazdagodhat.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szituációs gyakorlatokra, hiszen a cél, hogy a tanfolyam végére a diákok képesek legyenek a gyakorlatban is megfelelően alkalmazni a nyelvtani szabályokat. Köztudott, hogy a német nyelv szigorú grammatika alapján épül fel, ezt szóban csakis rendszeres helyzetgyakorlatokkal lehet megtanulni. Ez a módszer természetesen a szókincs fejlesztésében és a valós, életszerű helyzetekkel való ismerkedésben is jelentős szerepet játszik, így minden kulcsterületen remek gyakorlat.

Válassza a csoportos vagy az egyéni oktatást, szeretettel várjuk német nyelvtanfolyamainkon!

Készüljön hatékony módszerekkel a német nyelvvizsgára!

német nyelvtanfolyamA nyelvtanulók számára a legnagyobb kihívást a nyelvvizsga jelenti. Ahhoz, hogy a megmérettetés sikeres legyen, több hónapos tanulás és gyakorlás kell. Hogy a felkészülés pontosan hány tanórát jelent, biztosan függ a tanuló szorgalmától, fogékonyságától és a nyelvtanártól is. Egyes statisztikák szerint az alap- és a középfok eléréséhez 400-600 nyelvóra szükséges.

Akármelyik típusú (ÖSD, Goethe, TELC, BME, Pannon, stb.) német nyelvvizsgát szeretnénk letenni, az alábbi nyelvi készségeket biztosan mérni fogják: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, beszédkészség és íráskészség. Közvetítési készséget az egynyelvű vizsgáknál ugyan nem kérnek számon, de kommunikációs céljaink eléréséhez a megfelelő szókincs és a nyelv struktúrájának ismerete elengedhetetlen. Ha nyelvvizsga előtt áll, és tapasztalt tanárokkal szeretne felkészülni, válassza német nyelvtanfolyamunkat!

Német nyelvtanáraink több mint 10 éves tapasztalattal, kellő tudással rendelkeznek ahhoz, hogy hatékony, gyakorlati módszerek segítségével végezzék a német nyelvvizsgára felkészítést. Célunk, hogy a megszerzett nyelvtudást a gyakorlatban is alkalmazni tudja!

Érdekli az ajánlatunk? Keressen minket bizalommal!

Jól Németül | Telefon:+36 20 219 1708 | E-mail: info@jolnemetul.hu | 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 109.